Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz • Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz • Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0MHz Tilaa RSS Syöte Uutisarkisto

Seuraa meitä Twitterissä

Viirikilpailun teemana metsä


1.3.2013

Joensuun kesäviiristä kilpaillaan jälleen. Suunnittelukilpailu käynnistyy sunnuntaina ja tänä vuonna teemana on metsä. Joensuun kaupunkikeskustayhdistys on järjestänyt viirikilpailun vuodesta 1997 lähtien eli 15 vuoden ajan. Voittajaviirejä tehdään 200 kappaletta liehumaan Joensuun keskustaan ja eri puolille kaupunkia kesän ajaksi.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys on järjestänyt kesäviirikilpailun jo vuodesta 1997 lähtien. Ensimmäinen kesäviiri oli mainostoimiston suunnittelema ja lukumäärä oli vaatimattomasti kolmekymmentä kappaletta Joensuun torin ympäristössä.

Sittemmin viirikilpailu sai nykyisen muotonsa niin, että kuka tahansa voi siihen osallistua. Vuosittain viirikilpailuun tulee satoja ehdotuksia, parhaimmillaan lähes viisisataa kappaletta. Viirejäkin on paljon enemmän. Kaupunkikeskustassa 150 kpl ja kuntakeskuksissa, - Kiihtelysvaara, Tuupovaara, Hammaslahti, Eno ja Uimaharju yhteensä 50 kpl.
Näin laajaa ja pitkää perinnettä ei tiedetä olevan missään muussa Suomen kaupungissa, enkä tiedä onko ulkomaillakaan, kertoo Jouni Töyrylä.

Joensuun kesäviiri on luonteeltaan iloinen, se ei tyrkytä mitään, ei kiellä eikä myy, vaan se kertoo olemassaolollaan, että kaupunkikeskustasta pidetään huolta. Viiri on symbolimerkki, jolla on kaupunkilaisia yhdistävä merkitys. ” Kotona ollaan”!
Kesäviirikilpailu on ollut joka vuosi erittäin korkeatasoinen ja ehdotuksia on tullut laidasta laitaan. Yleisesti ottaen ehdotuksissa on toistunut luonto ja joki. Värejä on käytetty raikkaasti ja kauniisti ja vaikka viirin muoto on varsin rajattu, ovat kilpailijat yleensä löytäneet virkistäviä vaihtoehtoja viirin kokonaisuudelle. Karjalaisuuttakin on aina etsitty.
Kilpailu on suosiollaan ja viirit olemassaolollaan osoittaneet tarpeellisuutensa ja somistavat hienosti kaupunkikeskustaa kesäisin.


Kesäviirikilpailu julistetaan käynnistyväksi Sunnuntaina 3.3.2013. Kilpailun teemana on tänä vuonna ”Metsä”. Kilpailuun voivat osallistua kaikki. Voittanut viiri liehuu valaisin pylväissä koko kesän.

Perustiedot
Viirin tulee olla 2,5 metriä korkea ja sen yläosan leveyden 1 metri. Alaosasta viiri voi olla kapeampikin. Viirissä voi olla korkeintaan kolmea väriä valkoisen lisäksi. Kilpailuehdotukset esitetään väritettyinä A4 kokoiselle paperille mittakaavassa 1:10.

Palkintoina kilpailussa jaetaan voittaneelle ehdotukselle 500 euron palkinto ja kaksi 150 euron kunniamainintaa.

Kilpailu päättyy perjantaina 30.3.2013. Silloin postiin jätetyt ehdotukset ehtivät vielä kilpailuun. Kilpailutyöt palautetaan osoitteeseen Joensuun Kaupunkikeskustayhdistys, Rantakatu 11, 80100 Joensuu.

Tuoreimmat uutiset